Dissabtes de 10 a 12h.

La Pèrgola TV

23 d’oct. 2008

XIII Triatló del Prat: CAMPIONAT DE CATALUNYA PER CATEGORIES

Fa 15 dies, Manu Juàrez se va proclamar Campió de Catalunya Absolut d’Aquatló i Sisco Juàrez va vèncer lo I Iron trail (1.2km nedant- 60km BTT – 14km corrent). Ambdós proves es van celebrar a Sant Carles de la Ràpita

El passat 19 d'Octubre va tenir lloc el XIII Triatló del Prat del Llobregat, que a la vegada era Campionat de Catalunya per Categories. Les distàncies sobre les que es disputava la prova eren 750m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de cursa a peu.

El podi de la Classificació General de la prova va quedar Xavier Llobet, Cisco Juárez i Manu Juárez respectivament. El mateix podi es repetiria per al Campionat de Catalunya en Categoria Absoluta.

Es disputava els Campionat de Catalunya en Categoria Sub-23, Absoluta i Veterà masculins.
En el primer segment de natació es va distanciar el nadador olímpic als JJOO del 1988 i guanyador de les edicions de la Copa Nadal, Dani Serra. Seguit pel grup capdavanter compost d'unes 5 unitats, encapsalat pel també Olímpic als JJOO d'Atenes, Xavier Llobet amb uns metres d'aventatge respecte la resta de components on era el Jesusenc Cisco Juárez seguit a pocs metres pel seu germà Manu.

Els metres d'aventatge de Xavier Llobet li va donar l'oportunitat de començar el sector ciclista en solitari. Per darrera els 7 preseguidorss es van fusionar a la primera volta per intentar donar caça al cap de cursa, però malauradament el potencial en el sector ciclista de Xavier Llobet i la poca entesa dels grup perseguidor tot i els esforços dels germans Juárez per coordinar la persecució, va facilitar que el cap de cursa es baixés a correr amb més d'un minut sobre els perseguidors. Al sector de cursa a peu Llobet no va dificultats en administrar bé el seu aventatge per marcar un temps de 55'56''. Per darrera Cisco Juárez va imposar un fort ritme distanciant-se dels seus perseguidors, a excepció de Manu Juárez que va intentar seguir el seu ritme sense èxit, però que va afavorir el distanciament amb la resta de components. A la fi Cisco va entrar 2 a meta marcant un temps final de 56'57'' seguit per Manu amb una marce de 57'29''.

Tantmateix, gràcies a la gran actuació dels germans Juárez, el Club Natació Reus-Ploms va assolir la primera posició per equips.

Amb aquesta prova es posa punt i final a la temporada de triatlo'08. Cal a dir que el mes vinent comença la temporada de duatlons de muntanya'09, per aquells que estiguen assiossos de començar.
Els germans Juárez per la seva banda, prepararan la Mitja Marató de Jesús el pròxim dia 9 de Novembre, esperant fer una bona marca que de ben segur segur serà un bon espectacle.