103.3 FM Radio Tortosa

Ràdio Tortosa 103.3 FM www.radiotortosa.cat

Divendres de 17h a 18h.

Dissabtes de 10 a 12h.



La Pèrgola TV

13 d’oct. 2008

Artistes catalanes del dibuix i la pintura a Jesús


Exposició 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura' a la Sala Jordi Brull de Jesús
Dimarts 14 a les 20:00 s´inaugura l´exposició "Artistes catalanes del dibuix i la pintura" una mostra del institut català de la dona, que amb el suport i ganes de difondre la cultura no escrita, la que van fer les dones del nostre país, de la EMD de Jesús a traves de la seva regidora Cinta Caubet ens ofereixen tot el mes d´Octubre., a la sala Jordi Brull de l´EMD de Jesús, a la Plaça de l´Immaculada s/n.

Aquesta exposició té com a objectiu difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il.lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins el segle XX.

Les artistes sel·leccionades (miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores) són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones que com elles, al llarg del temps, han treballat amb diferents interessos: des de l'adopció dels llenguatges acadèmics i establerts per a què es reconegués el seu treball, fins a la transformació i subversió d'aquests llenguatges per tal de construir altres formes de pintar i representar el món. Elles, igual que moltes altres, formen part d'una genealogia oculta que aquesta exposició pretén començar a fer visible.

Les protagonistes de l'exposició són: Ende, Elisava, Isabel de Villena, Emília Coranty i Llúria, Josefa Teixidor Torres, Elvira Malagarriga i Armat, Lluïsa Vidal i Puig, Lola Anglada i Sarriera, Mercè Llimona i Raymat, Laura Albéniz, Carme Cortés i Lledó, Soledad Martínez García, Olga Nicolajevna Sacharof, Ángeles Santos, i Remedios Varo.

MES INFORMACIO A EMD DE JESUS TEL. 977500735 emd.jesus@altanet.org