103.3 FM Radio Tortosa

Ràdio Tortosa 103.3 FM www.radiotortosa.cat

Divendres de 17h a 18h.

Dissabtes de 10 a 12h.



La Pèrgola TV

15 de maig 2009

La dictadura de carreteres


Comunicat de La Plataforma Salvem Lo Canalet

És ben sabut que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya és persona seriosa que no sol parlar endebades. El passat mes de febrer fou entrevistat pel setmanari La Veu de l’Ebre; com no podia ser d’altra manera, en un moment precís de l’entrevista se li preguntà per la variant de la C-12, en la seua resposta afirmava “... després d’alguns intents en què semblava que podíem arribar a un acord, ara veig la situació molt bloquejada... En aquest sentit, o hi trobem una solució intermèdia, o ens mantenim en un bloqueig que no és desitjable”. Tothom va prendre bona nota de les paraules del conseller, de la seua voluntat de trobar un camí del mig per solucionar el problema, i això esperàvem, però el divendres passat vam poder llegir, amb estupor, en el mateix setmanari unes informacions, sorprenents i sorpresives, que després d’augurar-nos un futur viari esplendorós venien a dir que “... de l’anomenada variant de Tortosa de la C-12 avança la tramitació, i ho fa després que el departament de Política Territorial i Obres Públiques done les al•legacions presentades per “tècnicament informades”, segons han explicat a aquest setmanari fonts properes al govern... Per tant el PTOP, després d’uns mesos en què el projecte havia quedat estancat per la manca d’acord, ha decidit tirar endavant aquesta obra”

De cop i volta les paraules del senyor Joaquim Nadal han quedat rotundament desmentides, no s’ha trobat, ni molt menys s’ha buscat per part del PTOP, cap solució intermèdia, senzillament s’imposa per sobre de tot, i contra tota lògica, la decisió inicial del departament; des del començament no s’ha fet cap cas ni dels afectats, ni de l’E.M.D. de Jesús, ni de l’ajuntament de Tortosa, el qual en reunió plenària, unànimement i per dues vegades, ha demanat un traçat que no destrossi el territori. El PTOP no escolta a ningú i imposa la seua voluntat.

No s’ha fet cap negociació seriosa i, a més a més, en el moment en què, de cop i volta, es manifesta la voluntat de tirar endavant el projecte, es fa conèixer a través d’una notícia informal sorgida d’unes nebuloses i indeterminades fonts properes al govern, és que al PTOP no hi han persones políticament prou responsables per avalar una notícia sorgida a un diari ? Es pot, sense realment buscar cap solució raonable, truncar un territori en contra de la voluntat dels ciutadans, dels afectats i dels ajuntaments del mateix? com podem qualificar una actitud semblant, quina paraula podem esgrimir enfront d’una actuació d’esta mena?

Nosaltres seguim creient que sí que hi ha solució si es vol trobar-la


PLATAFORMA SALVEM LO CANALET