103.3 FM Radio Tortosa

Ràdio Tortosa 103.3 FM www.radiotortosa.cat

Divendres de 17h a 18h.

Dissabtes de 10 a 12h.



La Pèrgola TV

30 d’abr. 2009

Vídeo del programa 24. Mario Pons: La Batalla de la Memòria.

En el programa 24 vam tenir a Mario Pons, director de “La Batalla de la Memòria”, el tercer documental que aquest artista realitza. Un documental sobre el silenci de més d’una generació.

Amb ell vam conversar durant la segona part del programa. Ho trobareu tot en aquest bloc, i ja sabeu que tots els programes es poden descarregar.

Aquí teniu un tros de l’entrevista gravada pel nostre càmera, David Garcia.

També trobareu el trailer del documental i una breu explicació.





“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.


Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercussió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.