103.3 FM Radio Tortosa

Ràdio Tortosa 103.3 FM www.radiotortosa.cat

Divendres de 17h a 18h.

Dissabtes de 10 a 12h.



La Pèrgola TV

4 de juny 2010

Pèrgola 63 ( 2 de Juny de 2010 )



Els convidats d'avui són Roberto Olivan i Mossèn Paco Vives.

En la primera part hem comptat amb Paco Vives, el mossèn del poble, ja que és un dels finalistes a Jesusenc de l'any.

El mossèn està molt agraït a tota la gent que col·labora i fa possible actes com el pessebre vivent, les catifes, campaments... ja que aquest reconeixement es per a tots ells.

També ens ha recordat que s'està preparant una festa en motiu de tots aquells que fa 25 anys van sortir al pessebre vivent. Aquesta es farà dins dels actes de la festa de Sant Francesc amb un dinar popular a La Pèrgola. Els que vàreu sortir en aquella edició podeu posar-vos en contacte amb la parròquia o amb l'ajuntament.

Després de la primera entrevista hem informat amb l'agenda cultural i els esports.

En la segona part hem començat fent un viatge amb la màquina del temps que ens prepara Jordi Sabastià, i aquesta vegada una de les notícies era en motiu dels Jesusencs que van anar a la guerra del RIF a l'Àfrica.

Tot seguit hem tornat al 2010, on ens esperava Roberto Olivan, ballarí i coreògraf tortosí.
Actualment resideix a Brussel·les, però ha vingut a preparar el curs de dansa internacional que es farà a Deltebre del 28 de juny al 10 de juliol, TALLER DANSA DELTEBRE.

En aquest curs hi participen alumnes vinguts d'arreu del món, es de places limitades, actuaran grups de música i artistes reconeguts internacionalment i comptarà amb uns professors de luxe, entre ells el mateix Roberto.

Les actuacions musicals seran obertes al públic i de manera gratuïta, i podrem veure a STEVEN VRANCKEN, CABO SAN ROQUE, TERRER ROIG, SIMON THIERRÉE i LAURENT DELFORGE.

Els professors seran ERICK JIMENEZ (Costa Rica), Matej Kejžar (Holanda), DAVID ZAMBRANO (Veneçuela), JOZEF FRUCEK (Eslovàquia), LINDA KAPETANEA (Grècia), ERNA OMARSDOTTIR (Islàndia), ANTON LACHKY "Tono" (Eslovàquia), PETER JASKO (Eslovàquia), MARTIN KILVADY (Eslovàquia), MILAN HERICH (Eslovàquia), JANGO EDWARDS (USA) i ROBERTO MAGRO (Itàlia).

+ info a http://deltebredansa.com/ca/

En Roberto hem parlat sobre les dificultats de l'acollida de la dansa a casa nostra, de com va marxar primer a Barcelona i després a Bèlgica per a dedicar-se professionalment a la dans i convertir-se en tot un ballarí i coreògraf reconegut mundialment. Ha treballat a mes de 40 països diferents i encara manté la ment fresca per seguir treballant amb molta il·lusió.

Una part interessant de l'entrevista ha sigut quan hem parlat sobre la marxa del taller de dansa de Tortosa a Deltebre, però aquestes coses més picants les tindreu que sentir al programa.

Pròximament transcriurem l'entrevista al bloc.

Aquest programa es més fàcil gràcies al Rest. Amaré, Rest. Zuev, el Pub La Lluna, el Forn de Carlos Ripollés, el Xampú Xampany, Mundoluz.net i Comestibles Curto.



Pèrgola 63


Part 2 amb la màquina del temps i Roberto Olivan.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

En honor a la veritat, cal dir que, efectivament, el que va dir lo de tindre diners per a cubates i hotel, havia de ser Caballol ( ell, es dedica més a l'allotjament que als cubates ) o Bel. Al 2007 es va fer al Pavelló, quan la cosa devia estar ja lligada de l'anterior govern, però al 2008 amb mandat de CIU ( tot i la col·laboracio de ERC ) ja es va fer a Deltebre.
Clar que Martin Santos, tot i carregar-se'l, potser tenia una altre concepte de la cultura i la seva potenciació.

Per a que us documenteu una mica, que sempre va bé:
http://picasaweb.google.com/robolivan/WorkshopTortosa2007RobertoOlivanENCLAVEDanceCompany#