103.3 FM Radio Tortosa

Ràdio Tortosa 103.3 FM www.radiotortosa.cat

Divendres de 17h a 18h.

Dissabtes de 10 a 12h.



La Pèrgola TV

6 de nov. 2009

Aclariment sobre el programa 36 i els atacs rebuts al facebook

M’agradaria dir unes paraules i fer una reflexió al voltant de la polèmica que ha originat lo minut 6 del programa 36 de la pèrgola ràdio. Espero que estes mateixes, puguen respondre a alguns dels comentaris que s’han anant fent i alhora intentar aclarir la meua posició davant de d’esta situació.

Primer que res, de la mà de tot l’equip del programa, m’agradaria disculpar-me a aquelles persones que s’han sentit ofeses per algunes de les paraules i/o comentaris dels meus companys o de les meues pròpies. En cap moment los comentaris van estar fets amb mala intenció, i per tant, no volíem ferir cap sensibilitat i mos sap molt de mal que hagi sigut així.

Penso i defenso que les frases dites no humiliaven, excloïen, ni marginaven ningú en concret ni a cap col•lectiu, però entenc que es pugue sentir així si s’escolta aïlladament de la resta del programa i es desconeix lo nostre tarannà.

Som un grup de gent que de manera voluntària i no lucrativa (aclareixo que no cobrem res per fer este programa) volem parlar del dia a dia del nostre poble. En 36 programes hem donat l’oportunitat a que diferent tipus de gent (a nivell individual o col•lectiu) pogués dir la seua. Que los temes siguen d’actualitat i que alhora siguen pròxims dóna peu a obrir debats que en ocasions, poden crear polèmica. Al nostre programa volem parlar dels temes obertament, sense embuts i sense manipulacions de cap tipus. Tots i totes sabem lo difícil que és poder expressar-se en llibertat lliure de prejudicis i temors, fent-ho sempre però, des del respecte i l’entesa.


En ocasions mos tracten de cafres, pocsucs i amb un humor que no tothom comparteix però alhora també mos valoren per la nostra iniciativa, voluntat i amb la il•lusió amb que portem a terme projectes com este. Ara que és temps de mandarines podríem dir que a tothom no li agraden les mandarines del mateix mandariner...o igual lo mateix arbre en té de bones o no tan bones i algunes inclús de dolentes, però lo important és que dóna fruits. Som gent amb inquietuds i potser hauríem de tractar amb més cura algunes aspectes però vos asseguro que lo nostre esperit és lliure i molt lluny d’ofendre.

Des dels inicis del nostre programa hem tingut crítiques de tot tipus que natros aprofitem d’una manera positiva per anar millorant i polint la nostra faena sempre però des de la independència i crítica que creiem que han de tenir els mitjans de comunicació.

Quan escolto “lo minut 6” m’imagino una conversa que podria sorgir al cafè del poble, a la sortida del cole, o mentre un espera una visita mèdica. No m’agradaria fomentar la demagògia però moltes vegades les coses no són perquè sí, si no que no deixen de reflexar un cert tipus de comportament i cultura social. És ben sabut que al nostre poble, s’han fet raonaments d’este tipus cap a altres sectors de la societat.

En tot cas penso que lo debat se va deixar obert i que l’espai per a parlar-ho seria en el marc del mateix col•legi, entre los pares i mares, la direcció del centre i la resta de persones que conformen la comunitat educativa. Lo curiós és que sonen campanes i ningú ho parla oberta i sincerament, i si és així, perdoneu la meua ignorància, ho desconec completament.

També m’agradaria manifestar que no comparteixo lo to en què s’han fet, alguns dels vostres comentaris, atacant i inclús algun insultant. No crec que este sigue un camí constructiu sinó pel contrari bastant destructiu.

Per acabar m’agradaria invitar-vos a que vinguéssiu al programa a explicar la situació amb què us trobeu persones que teniu fills i filles que pateixen aquest tipus d’al•lèrgies. Això sí, natros sempre estarem receptius i amb humor vos rebrem. Com sempre fem. De fet, los nostres micros estan per això.

Podeu veure tot a el grup La Pèrgola del facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=35744615697&ref=mf

La Pèrgola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc mare d'una nena al•lèrgica alimentària.

Entenc que el vostre és un programa relaxat, "entre amics", en to d'humor i sense cobrar, però és un programa de radio, que el senten altres persones i heu de ser responsables amb el que dieu.

Poseu-vos en el nostre lloc: us referiu a la nena com a "pobreta", dieu que el pare de la nena va "pressionar" a l’escola (heu contrastat la informació?), que és lògic fer que una nena es quedi a casa per a que tots els 299 nens restants puguin fer una festa. I si fos la vostra filla? Dirieu el mateix? Us asseguro que no...

Sí, ja sé, és una tertúlia, no sou periodistes professionals, però no importa, esteu en un medi. Ja és prou difícil per nosaltres el dia a dia, anar a l'escola, que els nostres fills tinguin amics, que la gent no els tingui por, que no els marginin, i comentaris com el vostre ens fa donar un pas enrera en la nostra faixuga lliuta. Ens feu mal, molt més del que us penseu.

Entenc la vostra no mala intenció, entenc que molesti que es deixi de fer una festa tradicional per una "simple nena", entenc la cara de decepció que heu vist en els vostres fills (cara que nosaltres veiem a diari als nostres, per situacions qüotidianes per a qualsevol altre nen).

Crec sincerament que heu perdut una oportunitat única d'ensenyar als vostres fills la tolerància, el respecte a la diferència, l'empatia i el companyerisme.

Anònim ha dit...

Es pot saber que ha passat en lo programa 37 ?